Nieuwsbrief

Eerste West-vlaams startpunt gezondheidswandelingen ingehuldigd in Beernem

De onthulling van het eerste startpunt voor gezondheidswandelingen aan LDC Mirte in Beernem op 2 oktober 2018 was een heuse West-Vlaamse primeur. Schepen en OCMW-voorzitter Ruben Strobbe onthulde het bord naar aanleiding van het tweejarige bestaan van het project. De gezondheidswandelingen willen mensen aansporen om meer te bewegen.
Welke gemeente plaatst het volgende startpunt gezondheidswandelen?
 

Slechts 30 minuten nodig om gezondheidswinst te boeken!

Gezondheidswandelingen zijn gratis, gebeuren altijd in groep en duren een half uur. De deelnemers starten en eindigen telkens gezamenlijk, onder toezicht van een begeleider, aan het startpunt. Tijdens de wandeling wordt gebruik gemaakt van de ‘brisk walking’- of ‘fix walking’-techniek, wat betekent dat er stevig wordt doorgestapt. Zo levert elke deelnemer een matige inspanning, maar heeft hij of zij nog voldoende energie over om een praatje te maken tijdens het stappen. De wandelingen zijn dan ook geschikt voor jong en oud. Rita, een fervente gezondheidswandelaar getuigt: “De wandelingen zijn tof en er wordt ook heel veel gebabbeld onderweg. De afstand is zeker geschikt voor beginnelingen en we ontdekken veel interessante plaatsen.”
 

Tal van gezondheidsvoordelen

 
De gezondheidswandelingen zijn niet alleen bevorderlijk voor het sociale leven van de deelnemers, ook de fysieke voordelen zijn talrijk. Studies bewijzen immers dat regelmatige lichaamsbeweging aan een matige intensiteit gezondheidswinst oplevert. Het maakt van gezondheidswandelen ‘je gezondste medicijn’. Vooral ouderen die zich nog maar weinig buitenshuis begeven, halen extra voordeel uit een deelname. Zo verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, vermindert het cholesterolgehalte, is er minder kans op de ziekte van Alzheimer, wordt botontkalking tegengegaan … Ook ontwikkelen de deelnemers een betere conditie en verbetert hun algemene gemoedstoestand.
 
 
De Gezondheidswandelingen zijn een initiatief van Logo Brugge-Oostende i.s.m. LDC Mirte en WZC Mariawende. 
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen