Nieuwsbrief

Generatie Rookvrij is geboren! Doe mee!

Vorige week tekenden 11 West-Vlaamse ziekenhuizen het charter Generatie Rookvrij. Deze baanbrekende campagne wil alle kinderen, geboren vanaf 2019, in een rookvrije omgeving laten opgroeien. Een rookvrije omgeving betekent een omgeving waarin we niet zien roken. Want zien roken, doet roken. 
 
Vele organisaties, zoals bv. ziekenhuizen, kunnen hieraan bijdragen door diverse plaatsen op het levenspad van kinderen rookvrij te maken (bv. kinderopvang, kinderboerderijen, speelterreinen, stranden, sportterreinen, pretparken …).
 
Maar geen betere plaats dan een materniteit (in Sint-Andriesziekenhuis - Tielt) om de aftrap te geven voor een eerste rookvrije generatie. Met de ondertekening van het charter Generatie Rookvrij engageren de 11 ziekenhuizen zich om samen werk te maken van een eerste Generatie Rookvrij. Bij deze ziekenhuizen waren onder meer AZ Sint-Lucas (Brugge), AZ West (Veurne), AZ Delta (Roeselare-Menen-Torhout) en het Koningin Elisabeth Instituut. Dat er niet meer gerookt wordt aan de ingang van een ziekenhuis, is voor vele ziekenhuizen al een eerste stap in de goede richting. 
 
Wil je Generatie Rookvrij mee helpen realiseren? Lees meer over het project 'Generatie Rookvrij'.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen