Nieuwsbrief

Nieuwe online coaching versterkt veerkracht van jongeren

Doet www.noknok.be bij jou een belletje rinkelen? Dat kan! Het is dé site voor jongeren van 12 tot 16 jaar die zich goed of beter in hun vel willen voelen.
 
NokNok werd nu grondig uitgebreid met een gloednieuw interactief coaching platform.

Maak de vernieuwde website mee bekend

Helpt jouw organisatie om NokNok nog beter bekend te maken bij jongeren van 12 tot 16 jaar? Via dit formulier kan je affiches, postkaarten of stickers bestellen, of kan je aanduiden of je interesse hebt in een workshop, de Vind ik leuk-box of een andere actie!
opleuken door punten bijeen te sprokkelen. 
 
Bekijk hier het promofilmpje van NokNok:
 

Veerkrachttest en interactieve oefeningen

Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen terecht op de vernieuwde website www.noknok.be. De website bestond al langer, maar is nu uitgebreid met een online coaching platform. Jongeren kunnen er een test invullen die nagaat hoe het gesteld is met hun veerkracht, hoe ze met stress omgaan en hoe sterk hun sociaal netwerk is. Uit onderzoek blijkt immers dat deze drie elementen een grote impact hebben op ons mentaal welbevinden.
 
Op basis van de resultaten van de test, geeft de website persoonlijk advies en een aantal interactieve oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan.
 
Op de vernieuwde website heeft iedereen zijn eigen(zinnige) NokNok-monstertje -en kamer die ze kunnen opleuken door punten bijeen te sprokkelen
 
De competitieve samenleving met veel uitdagingen en weinig ruimte om te mislukken, maakt het niet gemakkelijk om een sterke mentale weerbaarheid op te bouwen. Dat zorgt ervoor dat heel wat jongeren niet goed in hun vel zitten.
 
Uit de meest recente HBSC-studie van 2014 blijkt dat slechts ¾ van alle Vlaamse 11-jarigen tevreden is met zijn leven. 1 op 3 jongeren tussen 14 en 25 jaar geeft aan vaak droevig, bedrukt of ongerust te zijn.
 

Samenwerking met Awel

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Jongeren die na de test nog extra ondersteuning nodig hebben, kunnen terecht bij de vrijwilligers van Awel, een telefonische en online hulplijn voor jongeren. 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen