Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.

Een rookstopcursus in groep brengt 10 à 15 mensen samen die de sigaret vaarwel willen zeggen. Tijdens 8 bijeenkomsten werken ze naar hun rookstopdag toe. Een tabakoloog begeleidt hen daarbij. Het contact met lotgenoten zorgt voor een extra duwtje in de rug. Want stoppen met roken is voor sommigen eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten. Professionele begeleiding en het contact met de groep zorgen voor bijkomende motivatie.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Waarom is deze groepscursus nuttig?

Stoppen met roken in groep is een wetenschappelijk onderbouwde aanpak als de groep begeleid wordt door een erkende tabakoloog. Rokers geven vaak aan dat het groepsgebeuren hen motiveert om gestopt te blijven. Tijdens het groepsgebeuren kunnen ervaringen gedeeld worden, kan er gesproken worden over de mogelijke obstakels en problemen, en worden successen samen gevierd. Het succes van een groepslid kan de andere leden motiveren en hen het gevoel geven dat ze ook in hun opzet kunnen slagen.

Elke tabakoloog heeft zijn eigen aanpak, maar alle tabakologen die meedoen aan dit project werken volgens een ‘gedeelde boodschap over stoppen met roken’.

Meer weten?

Op www.vlaanderenstoptmetroken.be vind je informatie over rookstop.

Actie ondernemen?

Organiseer de rookstopcursus

  • Het Logo regelt de tabakoloog. Neem hiervoor contact op via tad@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 96. 
    De prijs van de tabakoloog kan verschillen, waardoor de prijs voor de deelnemer per groepscursus kan verschillen.  De deelnemer wordt wel gedeeltelijk terugbetaald. De tussenkomst bedraagt maximaal 170 euro voor 8 sessies (gedurende 2 kalenderjaren).
  • Het Logo staat in voor de bekendmaking van de cursus via www.vlaanderenstoptmetroken.be.

Verwijs door naar de rookstopcursus

De huisarts kan rokers die geïnteresseerd zijn om te stoppen met roken in groep doorverwijzen naar de groepscursus. Op www.vlaanderenstoptmetroken.be kan je alle groepscursussen raadplegen die plaatsvinden in je regio.

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen