Nieuwsbrief

← Vorige

NokNok (12-16 jaar)

Je bent jong en je kan heel wat aan, maar een tegenslag of dip komt iedereen wel eens tegen. NokNok versterkt jongeren hun veerkracht. De campagne bundelt knaltips en coole opdrachten waarmee ze werken aan meer veerkracht en een goed gevoel. 

NokNok wil de geestelijke gezondheid van jongeren versterken door het thema bespreekbaar te maken. De campagne wijst hen op het belang van een goede geestelijke gezondheid en geeft hen tips en handvaten om hun veerkracht te verbeteren en te versterken.

Organiseer de workshop NokNok - oppeppers voor een tienerhoofd.

Voor wie?

Jongeren van 12 tot 16 jaar

Wie kan NokNok promoten?

Lokale besturen, welzijnswerk, scholen, jeugdverenigingen en jeugdwerk

Actie ondernemen?

  • De activiteitenlijst van NokNok helpt je op weg om zelf een workshop samen te stellen rond de 4 knaltips. Deze kan je digitaal opvragen.
  • Ga aan de slag met educatief materiaal (rechts op deze pagina).
  • De leuke promotiematerialen (affiches, postkaarten, stickers en Feelgood-kaarjtes) geven je activiteit nog een extra boost en kan je bovendien gratis opvragen

Nok Nok in de gezonde school

Als school kan je leerkrachten en leerlingen helpen om zich beter in hun vel te voelen. Ga na hoe je de 4 knaltips kan verankeren in jouw school. Ondersteun leerlingen en leerkrachten om zich fit in hun hoofd en goed in hun vel te voelen. Zoek naar manieren om ook als directie aan goede zelfzorg te doen. Maak afspraken met leerkrachten, zorgleerkrachten en schoolnabije diensten voor goede signaalherkenning, opvang en begeleiding van leerlingen en personeel.

Meer weten?

Materialen

Koffer: Geestje gezond
Geestje Gezond
Sticker: NokNok
Postkaart: NokNok
Affiche: NokNok
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen