Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg… Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan? Zilverwijzer is een traject van 6 sessies waarbij 60-plussers onder professionele begeleiding leren omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken

Praktisch

  • Eén Zilverwijzerreeks bestaat uit minimum 1 en maximum 6 sessies. Aan het einde van de eerste sessie kiezen de deelnemers samen welke vervolgsessies ze eveneens samen wensen te volgen.
  • Eén sessie duurt ongeveer 2 uur.
  • Er wordt een minimum van 5 en een maximum van 12 deelnemers vooropgesteld.
  • De vervolgsessies volgen elkaar best wekelijks of tweewekelijks op.
  • De begeleiding van de sessies kan opgenomen worden door een eigen begeleider die de opleiding Zilverwijzer heeft gevolgd of door een externe lesgever die je inschakelt via het Logo (richtprijs: €120 + verplaatsingskosten/sessie)

 Tip 

Combineer deze workshop met het kaartspel Tobit levensvragen voor ouderen, waar senioren en zorgverleners stilstaan bij thema's zoals eenzaamheid, seksualiteit, afhankelijkheid, dromen en de toekomst. 

Meer weten?

Neem ook eens een kijkje op www.zilverwijzer.be.

Actie ondernemen?

geestelijkegezondheid@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 94

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen