Nieuwsbrief

Educatief materiaal: Campagnemateriaal: CO-meter

Een ademtest met de CO-meter toont hoeveel koolmonoxide (CO) er in je uitgeademde lucht zit. En dus hoeveel CO er in je bloed zit. Je blaast door een wegwerpmondstuk in de monitor. Bij passieve of lichte rokers toont de meter een licht verhoogde CO-waarde. Bij zware rokers is de waarde duidelijk hoger.

Dit materiaal kan je afzonderlijk bestellen, maar is ook een onderdeel van de WRK-koffer.

Wie kan met deze CO-meter aan de slag?

Lokale besturen, CLB’s, scholen, bedrijven, welzijnsorganisaties…

Waarom is deze CO-meter nuttig?

Koolmonoxide is een giftig gas dat je niet ruikt of ziet. Wanneer je sigarettenrook inademt, wordt CO via je longen in je bloed geabsorbeerd.CO is gevaarlijk, omdat het zich sneller dan zuurstof bindt aan rode bloedlichaampjes. Het neemt dus noodzakelijke zuurstof voor je lichaam weg.

Door uitkomsten van de CO-meting te vergelijken, maak je het thema roken bespreekbaar. De test kan ook een aanmoediging zijn voor rokers die net gestopt zijn. Want na max. 48 uren meet een ex-roker ongeveer hetzelfde CO-gehalte als een niet-roker in dezelfde omgeving.

Doelgroep: rokers, ex-rokers en niet-rokers.

Meer weten?

tad@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 96

Bestelinformatie

Reserveer het materiaal via deze website. Hierna krijg je een mail van een Logo-medewerker om een afspraak te maken voor de afhaling of verzending. De waarborg betaal je cash op het moment dat je het materiaal ontvangt.

Gratis uitleen met waarborg: € 25.00

← Vorige

co-meter
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen