Nieuwsbrief

← Vorige

Warme dagen, zorg dragen

Warme dagen zijn voor veel mensen een heerlijke periode! Veel mensen gaan op reis om er extra van te genieten, maar ook bij ons hebben we jaarlijks heel wat warme dagen. Het is een tijd van heerlijk genieten van een terrasje op zonovergoten dagen of lekker buiten spelen met de kinderen. Maar dat warme weer heeft ook minder prettige gevolgen. De meeste mensen lopen gelukkig geen gezondheidsrisico's als ze verstandig omgaan met de zon, maar alert blijven is zeker de boodschap!

Jaarlijks sterven er nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vele ouderen, jongeren, ... hebben extra medische zorg nodig door de warmte. Daar willen de Vlaamse Logo's en de Vlaamse overheid met de campagne 'Warme Dagen' iets aan doen. En jij kan helpen!

Zorg dat je in jouw stad, gemeente, ziekenhuis, woonzorgcentrum, rust- en verzorgingstehuis, kinderopvang, school, ... een 'gezondheidsplan warme dagen' hebt. Bereid jouw organisatie voor en zorg dat iedereen in jouw organisatie weet hoe ze je inwoners, leerlingen, kinderen, patiënten, ... kunnen beschermen tegen de gezondheidsrisico's van warmte!

Organiseer ook in jouw organisatie acties tijdens de waakzaamheidsfase van 15 mei tot 30 september.

Heb je nog geen 'gezondheidsplan warme dagen' of wil je advies bij je bestaande plan? Neem dan contact op met dieter.vanparys@logobrugge-oostende.be.

Ontdek de campagnematerialen en vind inspiratie op www.warmedagen.be!

Voor wie?

Iedereen die iemand kent of in contact komt met ouderen, sociaal geïssoleerden, (jonge) kinderen, sporters of organisatoren van evenementen.

Wie kan met 'Warme dagen' aan de slag?

Lokale besturen, lokale dienstencentra, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, scholen, ...

Meer info?

www.warmedagen.be voor meer info over de campagne

Logo zet je op weg

Wil je lokaal een actie opzetten? Wil je ondersteuning bij het opzetten van een lokaal 'gezondheidsplan warme dagen'? Contacteer onze medisch milieukundige via dieter.vanparys@logobrugge-oostende.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen