Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg. Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan?

Op het einde van de basissessie ‘Oud is niet oud’ kiezen de senioren hoeveel en welke van de 5 vervolgsessies ze willen. Voor jou als organisatie geen evident parcours. Voor senioren werkt deze formule het best. In Zilverwijzer zijn zij de ervaringsdeskundigen. Zij staan op de eerste plaats en zij bepalen waar ze verder willen op inzetten. Een professionele begeleider leert hen omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Boek de basissessie en voorzie middelen voor 5 extra sessies. Help senioren zich goed in hun vel voelen. Help hen omgaan met de uitdagingen van het ouder worden: gezondheid, rouw en verlies, tijd nemen voor jezelf, eenzaamheid, een veranderende wereld.

Er is ook een aangepaste Zilverwijzer voor woonzorgcentra beschikbaar.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken.

Waarom?

Senioren staan voor veel uitdagingen. Ze krijgen af te rekenen met beeldvorming. Ze zien mensen gaan. Die uitdagingen maken het moeilijk om je goed in je vel te voelen.

Praktisch

  • Eén Zilverwijzerreeks bestaat uit minimum 1 en maximum 6 sessies. Aan het einde van de eerste sessie kiezen de deelnemers samen welke vervolgsessies ze eveneens samen wensen te volgen.

  • Eén sessie duurt ongeveer 2 uur.

  • Er wordt een minimum van 5 en een maximum van 12 deelnemers vooropgesteld.

  • De vervolgsessies volgen elkaar best wekelijks of tweewekelijks op.

  • De begeleiding van de sessies kan opgenomen worden door een eigen begeleider die de opleiding Zilverwijzer heeft gevolgd of door een externe lesgever die je inschakelt via het Logo (richtprijs: €120 + verplaatsingskosten/sessie)

  Tip  

Combineer deze workshop met het kaartspel Tobit levensvragen voor ouderen, waar senioren en zorgverleners stilstaan bij thema's zoals eenzaamheid, seksualiteit, afhankelijkheid, dromen en de toekomst. 

Meer weten?

Neem ook eens een kijkje op www.zilverwijzer.be.

Actie ondernemen?

geestelijkegezondheid@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 94

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen