Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidswandelingen

Stap iedere week met ons mee!

Gezondheidswandelingen zijn wandelingen van 30 minuten in groep én onder begeleiding. De deelnemers stappen op eigen tempo een kwartiertje heen en een kwartiertje terug op een vastgelegd parcours. Het is niet hetzelfde als recreatief wandelen of fitnesswandelingen. Bij een gezondheidswandeling doe je aan ‘brisk walking’, wat betekent dat er een stevig tempo wordt aangehouden, waarbij je het lekker warm krijgt maar niet uitgeput raakt!

De basisprincipes zijn: 
  • Bij voorkeur 3 X 30 minuten per week
  • Matig bewegen = bewegen zonder buiten adem te geraken 
  • Doorstappen op eigen tempo, zodat je nog gemakkelijk een gesprek kan voeren
  • Gratis en inschrijven is niet nodig

Waarom?

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Het grootste deel van de tijd brengen we zittend door. Voldoende bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid.

Voor wie?

Gezondheidswandelingen zijn voor iedereen die wil bewegen voor een goede gezondheid. Ze helpen je om beweging op een gecontroleerde manier op te bouwen. 
De gezondheidswandelingen verbeteren:
  • je lichaam en je geest
  • je conditie en je mobiliteit
  • je sociale contacten
  • het samenhorigheidsgevoel
en helpen valpartijen te voorkomen en te verminderen!

Wie kan met gezondheidswandelen aan de slag?

Lokale besturen, lokale dienstencentra, WZC, dagverzorgingscentra,… kortom alle organisaties die personen willen bereiken die niet actief zijn, zich nog maar weinig buitenshuis begeven en die de stap niet zetten naar een vereniging of geen aansluiting vinden bij de ‘klassieke’ sport- of beweeginitiatieven die al bestaan.

Het Logo zet je op weg!

Het Logo biedt ondersteuning bij de organisatie en de opstart van gezondheidswandelingen en biedt gratis ondersteunende materialen aan.

Meer weten of actie ondernemen?

Neem dan zeker contact op met valpreventie@logobrugge-oostende.be of 050 32 72 96
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen