Nieuwsbrief

Het spel maakt je op een interactieve manier bewust van mogelijke gezondheidsrisico’s die huishoudproducten, bouw- en inrichtingsmaterialen en toestellen met zich meebrengen.
Binnen roken is nooit oké (Campagnemateriaal)
De campagne ‘Binnen roken is nooit oké’ - een campagne van onze partnerorganisatie VIGeZ samen met Kom op tegen Kanker - zet rokende ouders ertoe aan om niet meer in huis en in de auto te roken.
Lekker Fris (Educatief materiaal)
Met Lekker Fris ontdek je samen met je leerlingen dat een verluchte klas de motivatie en concentratie verbetert. Ga aan de slag met het lespakket en leer hoe je zorgt voor frisse lucht in de klas.
Elektrokoffer (Koffer)
Je kan de kennis over gezondheid en milieu testen door op een speelse manier aan iedere vraag een antwoord te linken.
Air@school (Educatief materiaal)
Je maakt met de leerlingen afspraken over ventileren en verluchten in de klas. Met de materialen uit de toolbox ga je in de klas aan de slag. Claire legt in een ludiek filmpje uit hoe.
Elke banner belicht een thema gerelateerd aan gezondheid en milieu.
In de toolbox zit er een CO2-meter met luchtvochtigheidsmeter, infofiches van onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de workshop en een checklist om omgevingsfactoren in de kinderopvang na te gaan.
Twee banners, met toegankelijke visuele info en beperkte tekst, rond de thema’s ventileren & verluchten en vocht & schimmel.
Praatplaten Gezond Wonen (Educatief materiaal)
De praatplaten ‘Gezond Wonen’ vergelijken in een afbeelding enkele risicofactoren voor een gezond binnenmilieu met het goede voorbeeld.
De pancartes kunnen gebruikt worden om een bepaald thema binnen 'milieu en gezondheid' extra in de kijker te zetten.
Dit filmpje van de campagne van Kom Op Tegen Kanker moedigt ouders aan om niet binnen te roken.
 
CO2-meter (Materiaal)
De CO2-meter is een eenvoudig te bedienen toestel dat door middel van waarden en lichtjes informatie geeft over de behoefte aan ventilatie in een ruimte.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen