Nieuwsbrief

Koffer: De proefkampioen

Met ‘de Proefkampioen-koffer’ maak je een reis doorheen de wereld van de zintuigen. Kinderen voelen, proeven, ruiken, horen en kijken. Al spelend en experimenterend maken ze kennis met de vier basissmaken: zuur, zout, zoet en bitter. De koffer bestaat uit leuk proefmateriaal, een handleiding en een proefpas.

Waarvoor kan je deze koffer gebruiken?

Geef fruit en groenten, gezonde voeding en de actieve voedingsdriehoek een plaats in de lessen. Dit kun je spelenderwijs doen met behulp van de nieuwe proefkampioen-koffer! Versterk je inspanningen met afspraken over de tussendoortjes (misschien kan er meegedaan worden met Tutti Frutti) en dranken die leerlingen meebrengen naar school. 

Andere leuke materialen die je kan gebruiken tijdens je workshop met de Proefkampioenkoffer:

Doelgroep: Kleuters en eerste graad lager onderwijs

Wie kan er met deze koffer aan de slag?

Leerkrachten en CLB-medewerkers

Actie ondernemen?

Je kan zelf de workshop geven. Als je dit wenst, kan ook een diëtist deze workshop geven (€60/u + km-vergoeding). Het logo beschikt over een lijst van diëtisten die de workshop kunnen geven.

Proefkampioen in de gezonde school

Geef fruit en groenten, gezonde voeding en de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek een plaats in de lessen. Dit kun je spelenderwijs doen met behulp van de nieuwe proefkampioen-koffer! Versterk je inspanningen met afspraken over de tussendoortjes (misschien kan er meegedaan worden met Oog voor lekkers) en dranken die leerlingen meebrengen naar school.

Meer weten?

voedingenbeweging@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 95

Reeds aan de slag gegaan met de proefkampioen? 

Ben je als leerkracht of als kinderopvang aan de slag gegaan met de proefkampioen, deel jouw ervaring met ons. 

Gratis uitleen met waarborg: € 100.00

← Vorige

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen