Nieuwsbrief

Gezonde voeding en voldoende beweging op school

Moet je snoep op school verbieden? Is er nog plaats voor frisdrankautomaten? In een gezonde school begrijpen leerlingen, leerkrachten en directie het belang van gezonde voeding, voldoende beweging en beperkt zitten. En ze passen de principes ook toe. Niet alleen in de les lichamelijke opvoeding, maar ook tijdens andere lessen, op de speelplaats en in de ruimere schoolomgeving.

Bij het Logo vind je materialen over gezonde voeding, beweging en zitgedrag op school. Wil je advies en informatie om een gezondheidsbeleid uit te stippelen? Ook daarvoor kan je bij het Logo terecht.

Advies en ondersteuning

Je vindt inspiratie, methodieken, materialen en tips bij het Logo.
Neem contact op via voedingenbeweging@logobrugge-oostende.be of 050 32 62 95
 

 

 

 

 

 

 

Ga aan de slag.
Actieve Kinderopvang
Actieve kinderopvang focust op beweging, voeding en de preventie van lang stilzitten binnen de buitenschoolse opvang.
Gezond bewegen - bewegingsdriehoek
Gezond eten - de voedingsdriehoek
Gezond Opvoeden
De meeste ouders vinden de gezondheid van hun kinderen belangrijk. Heel wat opvoedingsvragen gaan over gezonde voeding, beweging, schermtijd, roken, alcohol en cannabis.
Gezond scoort
Kieskeurig
Kieskeurig helpt je bij de uitbouw van een kwaliteitsvol voedingsbeleid op school. Je gaat tijdens de lessen in op gezonde voeding, zet gezondheidsacties op en maakt afspraken over gezond eten.
Oog voor lekkers! (vroeger Tutti Frutti)
Het initiatief Oog voor Lekkers is een project rond groenten, fruit en/of melk op school. De vaste fruit-/groentedag en/of melkdag vormt het aanknopingspunt voor een bredere werking rond gezonde voeding in de les en op school, in het kader van het gezondheidsbeleid.
Woogie Boogie
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen