Nieuwsbrief

Slechts 30 minuten nodig om gezondheidswinst te boeken! Welke gemeente plaatst het volgende startpunt gezondheidswandelen?
Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Help ook dit jaar jouw achterban te informeren in de Actieweek Gezond Binnen 2018...
Actieweek Gezond Binnen 2018
Het thema is 'ouderen als actieve schakel in de buurt'. Neem daarom de drempels weg die ouderen ervaren om te participeren. Dit kan door hen (meer) te laten bewegen.
Benieuwd wat er allemaal te beleven valt tijdens de tiendaagse?
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
Werk je met of voor 65-plussers, zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen (zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren)? Zorg dat zij niets missen door de griep!
Deel de filmpjes en maak andere voetballiefhebbers er bewust van dat wedden en sportbeleving niet noodzakelijk samengaan.
Spoor senioren aan om meer te bewegen met dit ludiek toneelspel.
Vanaf vrijdag 29 juni wordt heel warm weer voorspeld. Daarom start Zorg en Gezondheid vandaag de waarschuwingsfase van het Vlaams warmteactieplan. Lees hier hoe je jezelf en omgeving kan beschermen.
Hitte: Drink meer
Benieuwd hoe je rekening houdt met gezondheid bij het inrichten van publieke ruimte?  Of hoe je dit kan verwezenlijken op planningsniveau? Lees hier meer over de komende studiedag.
Studiedag Gezonde Publieke Ruimte 20 september 2018
Een welgemeende dankjewel aan iedereen die mee geholpen heeft om dit te realiseren!
Een gids vol inspiratie om zelf activiteiten rond veerkracht op poten te zetten in kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
No steps, no glory' is dé 10.000-stappenclash voor bedrijven.
Deze laagdrempelige boodschappen met een sprekend beeld en korte tekst zijn uitstekend geschikt voor gebruik op digitale schermen, in facebookberichten...
Oostkamp nam trots de beker voor een welverdiende eerste plaats in de categorie van 20.000 tot 50.000 inwoners in ontvangst. Daarnaast eindigde Brugge op een mooie derde plaats in de categorie van + 5
"Paraat voor de schoolstraat" roept basis- en secundaire scholen, leerlingen, ouders en gemeenten op om in de eigen schoolomgeving een schoolstraat te testen. Een schoolstraat is een straat die ...
Paraat voor de Schoolstraat
Na 20 trouwe dienstjaren blaast de Wedstrijd Rookvrije Klassen 20 kaarsjes uit. De opvolger 'No Nonsense' start volgend schooljaar in een testfase.
We streven naar een maatschappij waarin ieder kind dat vanaf 2019 wordt geboren, rookvrij kan opgroeien.
Maak tijdens de maand oktober mee het borstonderzoek bekend. Bestel nu al je gratis materialen bij het Logo.
Warm weer is vaak heel leuk, maar kan ook heel wat gezondheidsrisico's met zich meebrengen. En daar wil de Vlaamse overheid samen met jou, je gemeente of organisatie iets aan doen!
warme dagen verzorg jezelf en anderen goed
Waarom vroegtijdige opsporing de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker is...
Heb je er al eens bij stilgestaan dat de landbouwers en tuinders in jouw regio misschien te veel hooi op hun vork nemen?
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen