Nieuwsbrief

Klimaatsverandering en gezondheid: hoe kan je via ruimtelijke en sociale maatregelen je inwoners beschermen?
Warme dagen - infomiddag klimaat en gezondheid
Gezond eten kan niet zonder een gezond voedingsaanbod. Ga aan de slag met de praktische tips van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven.
​Het gezondheidskompas helpt je om inzicht te krijgen in je gezondheidsrisico’s en geeft persoonlijk advies om je gezondheid te bevorderen.
Deze baanbrekende campagne wil alle kinderen, geboren vanaf 2019, in een rookvrije omgeving laten opgroeien.
Bekijk het aanbod van CGG of vraag opleidingen op maat aan.
Projectoproep van de Vlaamse regering om scholen een duwtje in de rug te geven naar een bewegingsvriendelijke en groene speelplaats.
Alcohol is nog steeds de meest gebruikte drug bij jongeren, maar ze beginnen er wel steeds later mee. Dat blijkt uit de leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
CLB Brugge(n) en Vives Brugge zijn de winnaars van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
De vorige campagne bleek zeer effectief. Het aantal kinderen dat thuis in de sigarettenrook leeft, daalde (tussen 2016 en 2018) van 68.000 naar 36.000.
Ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Start met de noden en wensen van ouderen in de verf te zetten. Gebruik hiervoor de interactieve tool ‘Op gezondheid staat geen leeftijd'.
Stimuleer je publiek om de trap te (blijven) nemen.
Educatief pakket rond tabakspreventie bij interactieve rondleiding voor secundair onderwijs.
Uitdoofbeleid dranken en tussendoortjes in alle scholen.
Met deze cijfers bijft suïcide de meest voorkomende doodsoorzaak bij jongeren en volwassenen tussen 15 en 49 jaar. Dit toont aan dat we met ons allen moeten blijven inzetten op preventie.
Met ‘Kwispelstappers’ gaat een groep senioren op wandel in de eigen buurt en dat samen met een of enkele vrijwillige begeleiders die ook hun hond laten mee stappen.
Werk je met of voor mensen met een migratieachtergrond? Wil je hen informeren over gezond eten en bewegen?
​In 2019 zullen ook de 51- en 52-jarigen worden uitgenodigd voor het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker, en in 2020 ook de 50-jarigen.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen