Nieuwsbrief

CLB Brugge(n) en Vives Brugge zijn de winnaars van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
De vorige campagne bleek zeer effectief. Het aantal kinderen dat thuis in de sigarettenrook leeft, daalde (tussen 2016 en 2018) van 68.000 naar 36.000.
Ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Start met de noden en wensen van ouderen in de verf te zetten. Gebruik hiervoor de interactieve tool ‘Op gezondheid staat geen leeftijd'.
Stimuleer je publiek om de trap te (blijven) nemen.
Educatief pakket rond tabakspreventie bij interactieve rondleiding voor secundair onderwijs.
Uitdoofbeleid dranken en tussendoortjes in alle scholen.
Met deze cijfers bijft suïcide de meest voorkomende doodsoorzaak bij jongeren en volwassenen tussen 15 en 49 jaar. Dit toont aan dat we met ons allen moeten blijven inzetten op preventie.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
Met ‘Kwispelstappers’ gaat een groep senioren op wandel in de eigen buurt en dat samen met een of enkele vrijwillige begeleiders die ook hun hond laten mee stappen.
Werk je met of voor mensen met een migratieachtergrond? Wil je hen informeren over gezond eten en bewegen?
​In 2019 zullen ook de 51- en 52-jarigen worden uitgenodigd voor het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker, en in 2020 ook de 50-jarigen.
Deze campagne wil thuishulp- en of thuiszorgverlener beschermen tegen de tabaksrook van rokende klanten.
Vanaf 2019 starten de nieuwe gemeenteraadsleden en kunnen zij 6 jaar lang bijdragen aan een gezonder leven van hun bevolking. Hoe maak jij als gemeenteraadslid of als lokaal ambtenaar hier werk van?
Slechts 30 minuten nodig om gezondheidswinst te boeken! Welke gemeente plaatst het volgende startpunt gezondheidswandelen?
Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Help ook dit jaar jouw achterban te informeren in de Actieweek Gezond Binnen 2018...
Actieweek Gezond Binnen 2018
Het thema is 'ouderen als actieve schakel in de buurt'. Neem daarom de drempels weg die ouderen ervaren om te participeren. Dit kan door hen (meer) te laten bewegen.
Benieuwd wat er allemaal te beleven valt tijdens de tiendaagse?
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
Werk je met of voor 65-plussers, zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen (zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren)? Zorg dat zij niets missen door de griep!
Vanaf vrijdag 29 juni wordt heel warm weer voorspeld. Daarom start Zorg en Gezondheid vandaag de waarschuwingsfase van het Vlaams warmteactieplan. Lees hier hoe je jezelf en omgeving kan beschermen.
Hitte: Drink meer
Benieuwd hoe je rekening houdt met gezondheid bij het inrichten van publieke ruimte?  Of hoe je dit kan verwezenlijken op planningsniveau? Lees hier meer over de komende studiedag.
Studiedag Gezonde Publieke Ruimte 20 september 2018
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen