Nieuwsbrief

41 Vlaamse steden en gemeenten stappen in het project Warme Steden en Gemeenten. Samen willen zij een steentje bijdragen om het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren te verhogen.
De eerste écht warme dagen dit jaar leidden meteen tot de 1ste waarschuwingsfase voor het warmteplan. Misschien hét moment voor een eerste balans van hoe jouw organisatie er mee is omgegaan?
Doe mee aan de Vlaamse actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ en versterk de veerkracht in je omgeving.
Hiermee geven ze aan dat ze elke burger kansen willen bieden om gezond(er) te leven.
Bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen.
Op basis van een gebruikersenquête is www.valpreventie.be zo aangepast dat je informatie op een eenvoudige manier terugvindt.
Wat leren onze expertise en ervaring over hoe een efficiënt, effectief en meetbaar gezondheidsbeleid er zou moeten uitzien? Dat lees je in het memorandum van de Vlaamse Logo's.
Doe mee, want lokale acties maken het verschil! Je vindt op de website van 'warme dagen' heel wat inspiratie en promotiemateriaal.
Laat je begeleiden door een tabakoloog. Help de Vlaamse Overheid om deze rookstopbegeleiding te promoten.
Help mee om de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen te monitoren. Als extraatje maak je kans op 1 van de 50 fruitabonnementen van Fruitsnacks.
Ben je ambtenaar met interesse in gezondheid én publieke ruimte? Schrijf je dan zeker in voor het provinciaal atrium Omgevingskwaliteit te Brugge, want....
Banner Gezonde Publieke Ruimte
Vrijdag 3 mei is Oostende de place-to-be voor iedereen in Vlaanderen die op lokaal niveau betrokken is bij energie, klimaat, mobiliteit, water, sociaal beleid én natuurlijk: gezondheid!
De Europese vaccinatieweek vindt plaats van 24 tot 30 april. Bestel bij ons je gratis affiches en postkaarten, en gebruik ook de digitale materialen.
De affiches kunnen je helpen bij de berekening om suikers te beperking bij de dagelijkse energie-inname.
Zet jouw organisatie het belang van een driejaarlijks uitstrijkje mee in de kijker? Zorg dan dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt:
Steden en gemeenten krijgen vanaf dit jaar de kans om een lokale gezondheidsenquête te organiseren.
​Het gezondheidskompas helpt je om inzicht te krijgen in je gezondheidsrisico’s en geeft persoonlijk advies om je gezondheid te bevorderen.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen