Nieuwsbrief

Voorkom vallen 

Jaarlijks valt één op de drie ouderen. Eén op de tien van hen belandt hierdoor in het ziekenhuis met een heupbreuk of hoofdtrauma.  Een val maakt heel wat ouderen angstig. En dat veroorzaakt gemakkelijk een volgende valpartij. Het gevolg? Mensen durven de deur niet meer uit en raken sociaal geïsoleerd.
Bovendien is de vergrijzing van onze maatschappij een feit. De zorg voor ouderen neemt daardoor toe. Een voorbeeld? De ziekenhuisopnames veroorzaakt door een val zijn de laatste twintig jaar verdubbeld. In 2010 leidden 15.000 heupbreuken tot een totale kost van 308 miljoen euro.

Een groot deel van de valpartijen kan je vermijden. Bij het Logo vind je materialen en projecten om mensen bewuster te maken van valrisico’s en om aan valpreventie te werken. Het Logo ondersteunt lokale besturen bij BOEBS (‘Blijf Op Eigen Benen Staan’). Ook onder de jaarlijkse Week van de Valpreventie zetten we mee onze schouders. Elk jaar werken hieraan honderden organisaties mee. De jouwe ook?

Vlaamse gezondheidsdoelstelling 

In afwachting van een nieuwe gezondheidsdoelstelling zet Vlaanderen volop in op valpreventie bij ouderen. 

Advies en ondersteuning

Je vindt inspiratie, methodieken, materialen en tips bij het Logo.
Neem contact op via valpreventie@logobrugge-oostende.be of 050 32 72 96
gezondheidsbeleidgezondheidsbeleidgezondheidsbeleidgezonde gemeentegezond werken

 

 

 

 

 

 

 

   
Ga aan de slag.
BOEBS – Blijf Op Eigen Benen Staan
Ga voor een valveilige en valvrije gemeente.
Gezondheidswandelingen
Gezondheidswandelingen zijn wandelingen van 30 minuten in groep én onder begeleiding. De deelnemers stappen op eigen tempo een kwartiertje heen en een kwartiertje terug op een vastgelegd parcours.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen